Bygga samarbete – som gym?!

Bygga samarbete – som gym?!

2023-01-19

Vad kan det ge att ta avstamp för det nya året med en fantasifull liknelse som komplement till siffror? Som till exempel bilden av din verksamhet som ett gym istället för en konsultfirma. Både tydlighet och nya idéer ska det visa sig.

Dina viktigaste insikter?

Dina viktigaste insikter?

2022-12-15

Min övertygelse: Det är först när vi stannar upp och tänker efter som vi hittar de verkliga guldkornen i de erfarenheter som vi varit med om. Här är tre av mina insikter från det (snart) gångna året, och så ett boktips lagom till jul!

”Mjuka frågor” – hårda konsekvenser

”Mjuka frågor” – hårda konsekvenser

2022-11-17

Jag köper inte definitionen av kommunikation och samarbetsklimat som ”mjuka frågor”. Konsekvenserna av dem kan vara ytterst påtagliga och ”hårda”, till och med livsavgörande, som vid en ödesdiger flygincident 1977.

Resultathets och processlust?

Resultathets och processlust?

2022-10-06

Mycket tyder på att vi lever i en tid av extremt resultatfokus. Vi mäter ju allt vi kan mäta, både på jobbet och på fritiden. Klart resultatet är viktigt! Men jag tror vi tappar något om vi fokuserar alltför ensidigt på det.

När kommunikationen kärvar

När kommunikationen kärvar

2022-09-29

Kärvande kommunikation tar mycket energi och ger lätt en känsla av att vara trängd. De vägar man ser framför sig är i första hand de som instinkten förespråkar: fly, fäkta eller frysa. Men det går att skapa överblick och utrymme!

Att möta ett dilemma

Att möta ett dilemma

2022-09-23

Letar du efter en patentlösning för att möta dilemman? Hör av dig när du hittat en! Så länge kommer här en film på det temat, baserad på samtal med de grupper och individer som Bygga samarbete möter i handledning och utbildning.

Nytt syre i ditt arbetsliv

Nytt syre i ditt arbetsliv

2022-09-14

Höstens tema för Bygga samarbete är Nytt syre i ditt arbetsliv. Vad skulle det kunna betyda för dig, i ditt sammanhang? För inspiration – följ filmserien som publiceras under september-oktober. Del 1: Erfarenheterna och vinbären.

Uppdrag: Skapa sammanhang

Uppdrag: Skapa sammanhang

2022-08-18

Är du i uppstartstagen för något forum där du har ett finger med i spelet för utformning och innehåll, för att hjälpa deltagarna komma till sin rätt? Idag bjuder jag på en modell som jag brukar ha nytta av i sådana situationer.

En anhörig rekommenderar

En anhörig rekommenderar

2022-06-16

Här ser du en man som hade vanan att ivrigt rekommendera det han gillade till alla omkring sig. Jag följer i hans fotspår och bjuder dessutom på en sommarpresent till den som vill rusta sig själv och andra för rollen som anhörig.

Snart sommar – hur går det för oss?

Snart sommar – hur går det för oss?

2022-05-20

Efter att nyss ha spelat in ett poddavsnitt om planering i vardagen sitter jag nu här och kvällsjobbar, vilket egentligen är mot mina principer. Men hur många jobbkvällar hade det blivit om jag inte haft ett fungerande sätt att planera?

Ur verkligheten: Norrgårdsskolan

Ur verkligheten: Norrgårdsskolan

2022-04-21

På bilden ser du rektor Lena Colliander Nelson och förstelärare Caroline Olsson från Norrgårdsskolan i Vetlanda. Vi har just har avslutat en utbildning i kommunikation på jobbet där hela lärarkollegiet deltog.

Parkeringsrutor och andra magiska mellanrum

Parkeringsrutor och andra magiska mellanrum

2022-03-24

Kanske är jag inte ensam om det automatiska antagandet att allt händer när vi är i rörelse och ingenting när vi stannar upp? Där hamnar jag ofta när det går lite väl fort i mitt liv. Och jag undrar om det inte är precis tvärtom.