Om du vill, ta ett kort ögonblick och fundera på vad rubriken på det här inlägget skulle kunna betyda för dig just nu:

Nytt syre i ditt arbetsliv

Och om du inte befinner dig i arbetslivet just nu, ersätt det ordet med något annat sammanhang som är viktigt för dig. Eller varför inte: Nytt syre i ditt liv.

Dyker det upp någon tanke – och/eller känsla?

Kanske är något nytt och spännande på gång? En nystart, en väg vidare, nya idéer eller gamla planer som äntligen verkar kunna bli verklighet.

Eller är det just idag så att tanken på ”nytt syre” inte alls väcker något positivt pirr i kroppen, utan snarare gör det tydligt för dig att du saknar eller längtar efter något? Att du känner dig lite trängd eller tyngd, fast i gamla hjulspår och med få inspirationskällor i sikte?

Oavsett vad som dök upp i det här lilla tankeexperimentet så kan det eventuellt finnas anledning att luska lite till i den association som dök upp: Hur viktig är den? Vad säger den dig om vad du vill och behöver framöver? Och kom inget särskilt kom för dig så är det också helt i sin ordning, då var frågan helt enkelt inte den mest relevanta för dig just nu.

”Nytt syre” som begrepp dök upp för mig i våras* som rubrikförslag för ledarutvecklingsgrupperna som jag återstartar nu i höst efter att de pausades i pandemistartens ovisshet.

Nu när det hunnit bli höst känner jag att det passar extra bra, också för mig personligen: antingen andas jag det där friska syret under klara dagar när höstens alla projekt och bokningar känns lockande och inspirerande. Eller så behöver jag det där syret extra väl när det känns mörkt under hösthimlen och trångt i kalendern.

Så varför använda Nytt syre bara i namnet för höstens ledarutvecklingsgrupper? Nytt syre kan vi väl alla behöva? Idéerna fyllde på och vips hade Bygga samarbete Nytt syre som tema för hösten 2022. Det kommer bland annat att märkas såhär:

Tanketrådar veckovis

Den kommande månaden (september-oktober 2022) publicerar Bygga samarbete varje vecka en tanketråd i filmformat, en tanketråd som – om den passar dig när den kommer – kan ge lite mer lätthet, utrymme och nya handlingsalternativ i liv, arbetsliv och ledarskap. Första filmen: Erfarenheter och vinbär!

Nytt syre i ditt ledarskap

Ledarutvecklingsgrupperna sätter igång den 11 respektive 14 november (fysisk respektive digital grupp). På sidan Nytt syre i ditt ledarskap finns all information, en introduktionshälsning från mig och möjligheten att boka ett samtal där vi pratar vidare om vad ett deltagande skulle kunna ge just dig.

Jag ser fram emot att andas nytt syre under hösten – och gärna i ditt sällskap!

Sara

 

*) Först trodde jag att jag själv hade kommit på att Nytt syre i ditt ledarskap var ett utmärkt namn för ett sammanhang där chefer och ledare från olika organisationer får möjlighet att dela erfarenheter och utvecklas tillsammans. Men äras den som äras bör: i nedtecknade deltagarröster från tidigare grupper hittade jag ett citat från en tidigare deltagare om vad hen fann i Bygga samarbetes dåvarande ledarutvecklingsgrupp:

”Och jag får verkligen nytt syre – genom att få vara i den här frizonen, genom de andras friska blick på mina tankar och genom de olika metoder vi får prova.”