Dags för film nummer två i Bygga samarbetes hösttema om Nytt syre i ditt arbetsliv och ledarskap. Ämnet idag: att möta ett dilemma.

Letar du efter en patentlösning för dilemmasituationer?

Om du hittar en sådan får du gärna höra av dig. I väntan på det kommer här nedanför en tanketråd om dilemman. Tråden är flätad av erfarenheter från de grupper och individer som Bygga samarbete möter i handledning och utbildning.

Apropå trådar, är de inte väldigt lika tankar? Ibland kan de verkligen trassla ihop sig och ofta bara med sig själva, utan att behöva mycket eller ens något tillfört krångel utifrån. Som garntråden här ovanför.

Å andra sidan: min erfarenhet är att det – nästan alltid – går att få en stenhårt knuten dilemmahärva att lösa upp sig litegrann så att vi kan få lite vila, distans och kraft att hitta nya handlingsalternativ.

Se inspirationsfilmen om att möta dilemman här:

Nytt syre i ditt ledarskap

Ledarutvecklingsgrupperna sätter igång den 11 respektive 14 november (fysisk respektive digital grupp). På sidan Nytt syre i ditt ledarskap finns all information, en introduktionshälsning från mig och möjligheten att boka ett samtal där vi pratar vidare om vad ett deltagande skulle kunna ge just dig.

Nästa vecka: en film om att hitta utrymme och handlingsalternativ när – och ännu hellre innan – kommunikationen gnisslar!

Sara